Tillverka egna knivar

Att tillverka egen kniv är inte så svårt för den som har lite grundläggande utrustning och erfarenhet av slöjdarbete. Det ger en skön känsla i kroppen när man vet att man har gjort något själv. Med en hemmagjord kniv följer också en känsla av frihet. Kniven är människans mest grundläggande redskap och kan du göra din egen kniv kan du klara dig själv.

Val av material

När du vill börja tillverka egna knivar är det precis som när du köper kniv viktigt att tänka på material. I början kommer du vara osäker på hur resultatet blir. Det kan ändå vara smart att lägga pengar på kvalitetsmaterial redan för den första kniven du tillverkar. Använder du kniv ofta vet du hur man kan utveckla en känslomässig relation till sina verktyg och din första hemgjorda kniv kommer du vilja använda ofta.

Färdiga paket – hemgjord kniv

Det finns även färdiga knivpaket att köpa. Det mest grundläggande du kan köpa är ett knivblad. Efter det finns det allt från startpaket med alla delar du behöver för att själv sätta igång till paket med delar färdiga att bara sätta ihop. Välj paket efter hur mycket du har verktyg för och möjlighet att göra själv. Ju mer du har gjort själv desto starkare kommer du känna för kniven.

Enkelt att sätta igång

På internet finns massor av information kring egen knivtillverkning. Med en enkel Google-sökning kan du lätt hitta allt du behöver. Det finns även kurser och informationsvideos för dig så vill ha lite mer på benen eller stöd i början. Ju mer kunskap om materialen du arbetar med och ju mer erfarenhet du har av handarbete desto bättre kommer din egentillverkade kniv att bli.